Chișinău: IGOR DODON vs. MAIA SANDU, ultima confruntare înainte de prezidențiale

Puțin a mai rămas până la ultima dezbatere electorală înainte de alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova, turul II. Confruntarea dintre socialistul Igor Dodon și pro-europeana Maia Sandu va fi transmisă joi, 10 noiembrie, de la ora 21.30 la PRO TV Chișinău. Tot în această seară, de la 19.45, postul național de televiziune Moldova 1, găzduiește o dezbatere între cei doi candidați.

 

Cu doar câteva zile înainte de scrutin, cei candidații au anunțat fiecare primele trei măsuri pe care le vor lua dacă vor ajunge în funcția de președinte.

Maia Sandu a spus că va numi persoane independente în funcția de Procuror General, respectiv la șefia Agenției de Integritate –și că va grăbi ancheta în cazul miliardului de dolari furat din trei bănci în anul 2014.

Maia Sandu,  în conferință de presă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

13575718_468241650051126_9016886625265832251_o

Candidatul pro-Moscova, Igor Dodon, spune că va relua parteneriatul cu Moscova pentru ca produsele moldovenești să ajungă pe piața din Rusia. Apoi, va înlocui cursul de ”Istoria românilor” cu „Istoria Moldovei” și va lupta cu partidele care vor unirea cu România.

De asemenea, Igor Dodon a spus că va anula legislația recent adoptată la Chișinău care prevede ca miliardul de dolari furat din trei bănci în anul 2014 să fie acoperit din bani de la buget în mai mulți ani. Pachetul legislativ a fost propus de actualul Guvern în toamnă. Cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru respectivul pachet legislativ.

Igor Dodon, în conferință de presă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

12314598_1640191979555023_2717750428712387364_o

 Apă, canalizare, asfalt pe străzi, gaze naturale … și să fie pace în țară! Sunt așteptările pe care le au unii moldoveni de la viitorul președinte.

Iorgu Ianuși, despre așteptările cetățenilor moldoveni de la viitorul președinte:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova au loc duminică, 13 noiembrie. Pentru prima dată din 1996 încoace, cetățenii moldoveni își aleg direct președintele (în ultimii ani fiind desemnat de Parlament).

***

În România, studenții care vor să voteze duminică pot călători gratuit către și dinspre orașele din România în care sunt deschise secții  de vot la alegerile prezidențiale.

Biletele de tren dus-întors sunt gratuite în perioada 12-13 noiembrie.

Secții de votare pentru alegerile din Republica Moldova vor fi deschise duminică în București, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Suceava și Bacău.

Raluca Hatmanu, despre călătoriile gratuite cu CFR:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS