Confidenţialitate

Chișinău: Guvernul Chicu, vizat de o moțiune de cenzură | VIDEO: „Mincinosul! Rușine!” se strigă în Parlament

În Republica Moldova, deputații dezbat moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus Ion Chicu. A fost scandal în Parlamentul de la Chișinău: opoziția a criticat modul în cara Cabinetul Chicu gestionează criza COVID-19 și în general problemele țării.

Premierul Ion Chicu s-a prezentat Parlament pentru a susţine un discurs în faţa deputaţilor înainte de a fi dezbătută moţiunea de cenzură, însă cu greu a fost lăsat de aleși să vorbească.

Unii deputați i-au strigat „Ruşine, ruşine! Mincinosul, mincinosul!”.

Potrivit „Publika TV” Chișinău, „examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu s-a transformat într-un adevărat haos. Deputații din opoziție l-au acuzat pe premier că minte în legătură cu acuzaţiile în adresa activităţii fostului executiv. La un moment dat, președintele legislativului a fost nevoită să anunțe o pauză de jumătate de oră, după ce deputații au fost la un pas de a se lua la bătaie”.

Moțiunea de cenzură a fost depusă săptămâna trecută de Platforma DA. Documentul a fost, ulterior, semnat și de aleșii PAS.

Azi, în Republica Moldova au fost confirmate încă 300 de cazuri de infectare cu SARS CoV-2, cu un bilanț de 20.800 de cazuri.

Pe de altă parte, de la 1 august, autioizolarea pentru 14 zile a celor care vor intra în Republica Moldova ar putea fi opțională.

O decizie va lua, vineri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Starea de Urgență se încheie în Republica Moldova la 31 iulie.

Până atunci, autoritățile moldovene au deschis piscinele – în condiții speciale: cu mai puține șezlonguri și cu distanțare fizică, anunță Publika TV Chișinău. Oficial, măsura a devenit oficială din 16 iulie, dar piscinele și-au reluat activitatea din weekend.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.