CHIȘINĂU: Consilier prezidențial, Ion Chicu a fost însărcinat să formeze guvernul

După eșecul negocieilor politice organizate după destituirea guvernului condus de Maia Sandu, președintele Igor Dodon și-a însărcinat consilierul Ion Chicu să formeze un nou executiv, relatează Unimedia.

„Nu putem să ne permitem ca această situație de criză să dureze prea mult. De aceea perioada de suspans, pe care cineva și-o dorește, nu vreau să fie prelungită. Am constat că Guvernul este demis, în această situație, președintele țării trebuie să înceapă procesul. Socialiștii au declarat că sunt gata să susțină o candidatură propusă de mine. Vedem ce vor face ceilalți deputați. Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista de miniștri și programul de guvernare”, a declarat Igor Dodon.

Marți, cu voturile a 63 de deputați socialiști și democrați, legislativul de la Chișinău a adoptat moțiunea de cenzură inițiată împotriva guvernului condus de Maia Sandu.

Socialiștii și proeuropenii din blocul ACUM au guvernat împreună în ultimele luni, după debarcarea cabinetului condus de Vlad Filat, susținut de Partidul Democrat, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, fugit din țară ulterior.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS