Confidenţialitate

Chirurgul care se ruga înainte de gardă se întoarce de luni la muncă. „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori” | AUDIO

Chirurgul din Gorj care se ruga la Dumnezeu când intra de gardă ca ziua să-i aducă mulți bani și să nu fie prins de procurori se întoarce la locul de muncă. De luni, va profesa din nou ca medic la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, locul unde medicul ar fi comis, susțin procurorii, zeci de fapte de luare de mită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Gheorghe Neață a fost reținut și apoi, arestat, în urmă cu 2 ani. A fost prins, atunci, în flagrant în timp ce lua șpagă de la un pacient pe care urma să-l opereze. Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, medicul a comis zeci de fapte de acest gen într-o perioadă de două luni. Mai exact, chirurgul nu opera pacienții, indiferent de situația în care se aflau, până nu-și primea banii de la aparținători.

În interceptările făcute de anchetatori, procurorii au descoperit că medicul obişnuia să se roage, dar şi să vorbească singur. În fiecare zi, la intrarea în gardă, medicul se ruga la Fecioara Maria: „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.

Își montase chiar un seif în biroul său unde anchetatorii au descoperit aproximativ 70.000 de lei. De aproape un an, procurorii l-au trimis în judecată, dar magistrații nu au emis încă o sentință.

Imediat ce a fost arestat, Spitalul Județean i-a suspendat contractul de muncă, însă acum judecătorii Curții de Apel din Craiova i-au anulat interdicția de drept de practică, printr-o decizie definitivă.

În baza ei, chirurgul a solicitat revenirea la serviciu, cerere aprobată care îi dă dreptul medicului ca de luni să aibă grijă iar de pacienți.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevă din Dâmbovița, prinsă de jandarmi în timp ce avea asupra ei substanțe interzise. Minora se afla în apropierea unui liceu