China: A fost prins autorul incendiului din clubul de karaoke

Poliţia chineză l-a prins marţi pe bărbatul suspectat de incendierea unui club de karaoke în sudul ţării, soldată cu moartea a 18 persoane şi rănirea altor cinci, arestarea survenind după ce autorităţile au anunţat că oferă o recompensă pentru orice informaţii referitoare la locul unde el s-ar putea afla, relatează agențiile internaționale citate de Agerpres.

Incendiul a izbucnit la scurt timp după miezul nopţii de luni spre marţi într-o clădire cu trei etaje din oraşul Qingyuan, în provincia meridională Guangdong, el fiind apoi stins în mai puţin de o oră, a indicat poliţia.

Potrivit unor constatări preliminare, incendiul ar fi fost provocat intenţionat, a afirmat poliţia din Qinqyuan pe contul său oficial de Weibo (Twitter-ul chinez), şi autorităţile locale au dat asigurări că ”investigaţiile îşi urmează cursul”.

”Conform primelor elemente ale anchetei, suspectul a intrat într-o dispută, după care a blocat uşa clădirii cu o motocicletă şi a dat foc”, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV, precizând că uşa era singura cale de ieşire din local şi clienţii au rămas blocaţi în interior.

Poliţia a anunţat la mijlocul zilei că a interpelat un suspect, în vârstă de 32 de ani, într-un sat care ţine de municipalitatea vecină Yingde, la scurt timp după ce autorităţile şi-au anunţat intenţia de a oferi o recompensă de 200.000 de yuani (26.000 de euro) pentru orice informaţie care duce la prinderea bărbatului. Suspectul avea urme de arsuri la şold.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS