Confidenţialitate

Chile depăşeşte Israelul la ritmul de vaccinare anti-Covid

Chile a depăşit Israelul, devenind ţară cu cea mai ridicată rată de vaccinare împotriva Covid la suta de locuitori în ultimele 7 zile, relatează Agerpres, citând AFP.

“Astăzi avem un nou motiv pentru a ne mândri: Chile ocupă primul loc în clasamentul global al dozelor administrate la suta de locuitori”, a anunţat pe Twitter, marţi, executivul de la Santiago de Chile, conform statisticilor publicate de portalul Our World in Data.

Conform acestor informaţii, statul sud-american a administrat în medie 1.08 doze pe zi la suta de locuitori în ultimele şapte zile, iar Israelul 1.03.

De la începerea campaniei de vaccinare în decembrie, 4.176.094 de chilieni au primit cel puţin prima doză, ceea ce reprezintă peste 21% din populaţia ţării de 18 milioane de locuitori.

Alături de Mexic şi Costa Rica, Chile se numără printre primele ţări din America Latină care a început vaccinarea şi a negociat din timp achiziţionarea dozelor de vaccin. În consecinţă, autorităţile chiliene au reuşit să garanteze achiziţionarea a 35 de milioane de doze, dintre care 10 milioane au fost deja livrate. Majoritatea provine de la compania chineză Sinovac.

În pofida campaniei de vaccinare, Chile se confruntă în continuare cu un nivel ridicat al ratei de infectare, înregistrând peste 5.000 de noi infectări zilnice timp de câteva zile consecutiv.