Chevron: Studiul de evaluare a potentialului de gaze din Romania nu a fost finalizat

Compania Chevron reacționează după ce premierul Victor Ponta a afirmat că se pare că România nu dispune de rezerve de gaze de șist.

Grupul american afirmă că studiul de evaluare nu a fost încă finalizat – așa că nu se poate ști deocamdată dacă aceste resurse există sau nu.

Reprezentanţii Chevron au precizat pentru gândul.info că aceste informaţii sunt confidenţiale, potrivit legii, și că oricum rezultatele rămân în custodia statului.

Compania Chevron afirmă că nu se cunoaște încă potențialul de gaze de șist în România pentru că studiul nu a fost încă finalizat.

Chiar dacă activităţile de exploatare din localitatea vasluiană Siliștea-Pungești s-au încheiat, datele colectate după două luni de foraj nu au fost analizate.

Reacția Chevron vine după ce premierul afirma, într-o emisiune televizată, că, citez, ‘se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista’.

Victor Ponta nu a dorit să prezinte detalii, motivând că nu poate spune mai mult de atât. A precizat doar că sunt în explorare gazele convenționale din Marea Neagră.

În afară de Siliștea-Pungești, Chevron mai deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş – Băceşti, Popeni – Găgeşti şi Puieşti.

De asemenea, compania a primit dreptul de a amplsa și cea de-a doua sondă de explorare a gazelor de șist, la Puiești.

Tema gazelor de șist a stârnit numeroase proteste în țară, dar și în străinătate.