Confidenţialitate

Șeful Poliției Române demisionează din funcție | VIDEO

Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, anunță că se retrage din funcție.

Acuză un atac la adresa Poliţiei Române din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

Decizia, în contextul scandalului legat de întâlnirea cu membri ai familiei Duduianu.

“Vă rog să-mi permiteți ca de azi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să-mi îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredințate”, anunță Liviu Vasilescu.

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor”, mai spune Vasilescu.

Potrivit unor imagini apărute în spațiul public, Liviu Vasilescu s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian.

Discuţiile au avut loc noaptea, într-o biserică din cartierul Rahova.

Sindicatul Europol transmitea că această acţiune prezintă un precedent extrem de periculos.

Nu există o justificare referitoare la motivul pentru care această interacțiune cu membrii familiei Duduienilor nu a avut loc între șeful de secție de pe raza domiciliului familiei. Șeful Poliției a fost nevoit să se prezinte acolo și să aibă această discuție ca o recunoaștere a valorii familiei Duduienilor. Vorbim despre o gafă care ne va costa mult în imaginea instituției. (…)

Cred că data viitoare, la o situație similară, nici nu va mai ajunge să fie prezent șeful Poliției Române, ci va trebui să vină întocmai domnul ministru de Interne. Cei din partea clanului probabil că se vor arunca la mai mult, spunea sindicalistul Cosmin Andreica la Europa FM.

știrea se actualizează