Chelsea a cistigat in premiera trofeul Champions League

Formatia londoneza s-a impus dupa penaltiuri in finala cu Bayern Munchen, scor final 5-4

A fost 1-1 dupa primele 90 de minute ale confruntarii care s-a jucat pe terenul germanilor, pe Fussball Arena… Bayern a deschis scorul prin Thomas Muller, care a finalizat in minutul 83 din centrarea lui Toni Kroos.

Nevoiti sa renunte la jocul defensiv practicat pina in acel moment, londonezii au iesit la atac iar Drogba a impins meciul in prelungiri reusind sa inscrie in minutul 88, la primul corner obtinut in finala de Chelsea.

Pe debutul primei reprize suplimentare, atacantul ivorian l-a faultat in careu pe Ribery, insa Petr Cech a aparat lovitura de la unsprezece metri executata de olandezul Robben.

Dupa alte doua mari ocazii ale germanilor, s-a trecut la loviturile de departajare, unde Chelsea a ratat prin Juan Mata la chiar prima serie. Cech a scos insa si in fata lui Olic iar Schweinsteiger a tras in bara, pentru ca in cele din urma Drogba sa transforme penaltiul decisiv.

Prin succesul de la Munchen, Chelsea si-a luat revansa pentru finala Ligii Campionilor pierduta in 2008, tot la penaltiuri, contra lui Manchester United.