Charlize Theron: „Când se ivesc roluri majore, oamenii frumoşi sunt respinşi printre primii”

Actriţa Charlize Theron afirmă că, la Hollywood, a avea un aspect fizic plăcut poate afecta şansele de a obţine un rol important, potrivit contactmusic.com.

Theron spune că ar fi fost de faţă când veneau roluri bune, iar oamenii care arătau bine erau refuzaţi printre primii.

„Rolurile cu o anumită gravitate se duc la oamenii care sunt potriviţi din punct de vedere fizic, asta e tot. Câte roluri există pentru femeile superbe care poartă rochii de gală şi au aproape 2 metri înălţime? Când se ivesc roluri majore, oamenii frumoşi sunt respinşi printre primii”, a declarat actriţa în vârstă de 40 de ani.

De asemenea, Charlize a vorbit despre îmbătrânire şi efectele pe care le are aceasta asupra femeilor din industria cinematografică.

„Trăim într-o societate în care femeile se ofilesc, dar bărbaţii îmbătrânesc precum vinul şi devin mai buni. Pentru mult timp, femeile au acceptat acest lucru”, a declarat Theron.

„Am aşteptat ca societatea să se schimbe, dar acum preluăm controlul situaţiei. Ar fi o minciună să spunem că există mai puţine motive de îngrijorare pentru femeile care îmbătrânesc, decât pentru bărbaţi… simt de parcă este un standard ireal pentru cum ar trebui să arate o femeie trecută de 40 de ani”, adăugat aceasta.

Theron a vorbit şi despre Africa de Sud, de unde este originară, spunând că încă are o conexiune puternică cu ţara de unde provine, dar şi cu cetăţenii ei, chiar dacă s-a mutat în SUA.

„Îmi iubesc ţara. Asta e greu de crezut pentru sud-africani, pentru că m-am mutat şi acum vorbesc cu accent american”, a spus actriţa.

Charlize Theron, în vârstă de 40 de ani, este câştigătoarea unui premiu Oscar pentru rolul din filmul „Monstrul” (2004) şi mai are în palmares roluri precum cele din „Cu capul în nori” (2004), „Eu, Peter Sellers” (2004), „Aeon Flux” (2005) şi „Hancock” (2009).

Actriţa a jucat, alături de Viggo Mortensen, în „The Road”, o dramă SF regizată de John Hillcoat, şi a mai putut fi văzută pe marile ecrane în comedia romantică „Young Adult” (2011). În 2012, acesta a putut fi văzută în două pelicule cu mare succes de casă – „Snow White & the Huntsman” şi „Prometheus”.

De asemenea, actriţa a jucat în 2014 în „A Million Ways to Die in the West”, iar în 2015 în „Dark Places” şi „Mad Max: Fury Road”, care a câştigat 6 premii Oscar.

Sursă: Mediafax