Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi ale profetului Mahomed

Anuntul a fost facut de redactorul sef al saptamanalului francez. Pe 7 ianuarie, doi militanţi islamişti au luat cu asalt redacţia săptămânalui francez Charlie Hebdo, iar atentatul terorist a făcut 12 victime şi a îngrozit întreaga lume.

Laurent Sourisseau, redactorul sef al Charlie Hebdo a declarat intr-un interviu pentru presa germana ca intenţia publicaţiei nu a fost să fie “posedată” de critica islamului. “Greşelile pentru care ai putea blama islamul se pot găsi şi în alte religii”, a mai spus desenatorul.

In luna mai, unul dintre desenatorii care a realizat copertele cel mai bine vândute ale săptămânalului francez – Renald Luzier, cunoscut sub numele de Luz – a anunţat plecarea sa de la Charlie Hebdo, motivând oboseala şi surmenajul. Iniante de asta, anuntase ca nu mai vrea sa realizeze caricaturi cu Mohamed.

Înainte de atentatul terorist săptămânalul de satiră Charlie Hebdo era în pragul falimentului. Dupa tragedie, insa, a cunoscut o creştere spectaculoasă a veniturilor – provenind din donaţii şi abonamente -, iar numărul său din 14 ianuarie, denumit “numărul supravieţuitorilor”, s-a vândut în 14 milioane de exemplare. Numeroşi colaboratori ai publicaţiei trăiesc de atunci sub protecţia poliţiei franceze.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare