Confidenţialitate

Charlie Hebdo, criticată din nou pentru ironizarea victimelor cutremurului din Italia

Desenul din cel mai recent număr al revistei face referire la oraşul Amatrice, cel mai afectat de seismul de 6,2 grade, care a avut loc săptămâna trecută.

Imaginea realizată de Charlie Hebdo arată un bărbat rănit şi o femeie care stau lângă un morman de dărâmături din care se pot vedea mai multe picioare. Fiecare dintre personaje a fost numit după un fel de mâncare. Astfel, bărbatul bandajat reprezintă ”Penne în sos tomat”, femeia cu arsuri este descrisă ca ”Penne gratinate”, iar trupurile prinse sub dărâmături, drept ”Lasagna”. Totul, sub titlul ”Cutremur în stil italian”.

Desenul, care a făcut înconjurul lumii, a atras numeroase critici. ”Arată încă o dată că nu au respect pentru nimic. Asta nu este satiră”, este unul dintre mesajele publicate de un utilizator Twitter.

Anul trecut, revista a publicat un desen care îl avea drept protagonist pe Alan Kurdi, copilul sirian înecat în timp ce trecea cu familia Marea Mediterană.

În ciuda actualei controverse, publicaţia – văzută ca un exponent al libertăţii de exprimare, este in continuare apărată de mulţi utilizatori ai Internetului, cu hashtag-ul #JeSuisCharlie.