Confidenţialitate

Charles Michel: UE va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina

Uniunea Europeană va facilita transferul de echipamente militare spre Ucraina, a anunţat, sâmbătă seară, preşedintele Consiliului European.

“Structurile de apărare ale Uniunii Europene, în acţiune pentru susţinerea Ucrainei. Vom facilita furnizarea de asistenţă militară din Uniunea Europeană spre Ucraina. Ucraina democratică va prevala”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Oficialul european nu a oferit alte detalii, dar a făcut referire la un tweet anterior în care şeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunţat o reuniune prin videoconferință a miniştrilor de externe ai UE pentru duminică.

Blocul comunitar va discuta despre suplimentarea asistenţei financiare destinate Ucrainei şi despre posibilităţi de a impune noi sancţiuni financiare împotriva Rusiei.

Vineri, după multe ezitări, UE, SUA, Canada și Marea Britanie au decis să îl pună pe liderul de la Kremlin pe lista neagră.

Ministrul ucrainean al Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că aproape 200 de persoane au fost ucise în conflictul cu armata rusă invadatoare.

Potrivit lui Viktor Lyashko, printre morți se numără şi trei copii.

Alte peste o mie au fost rănite.

Invazia rusă a început la ordinul președintelui Vladimir Putin, joi, cu lovituri aeriene masive şi trupe care au intrat în Ucraina dinspre nord, est şi sud.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a acuzat, sâmbătă, Rusia de comiterea unui “genocid”.