Confidenţialitate

CGMB a aprobat înfiinţarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în şedinţa de joi, înfiinţarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, ca un omagiu adus compozitorului.

Noua instituţie va organiza festivaluri şi concerte, va publica lucrări de specialitate, parituri sau alte materiale care au legătură ci viaţa şi activitatea lui Dinu Lipatti, de la a cărui naștere s-au împlinit anul acesta 100 de ani.

Consilierul general, Roxana Wring a declarat că nu este de acord cu înfiinţarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, pentru că va fi o altă instituţie publică ce va organiza festivaluri şi spectacole, la fel ca ARCUB şi CREART.

Consilierul a propus achiziţionarea imobilului de pe Lascăr Catargiu nr. 12, unde a locuit compozitorul Dinu Lipatti, spunând că acesta ar putea fi amenajat ca muzeu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat de acord cu achiziţionarea imobilului, însă a spus că „Nu putem spune că vrem imobilul, dar nu vrem centrul”.

Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital pentru Casa Artelor „Dinu Lipatti” se va asigura din venituri proprii, precum şi din finanţări de la bugetul local.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea doreşte ca în 2017,  să recupereze un „autentic brand cultural românesc” – Dinu Lipatti – în contextul desfăşurării la Bucureşti a Festivalului George Enescu.

Până la cumpărarea sau închirierea unui sediu sau unor puncte de lucru, sediul Casei Artelor „Dinu Lipatti” va fi în clădirea Primăriei Capitalei.

În proiectul de hotărâre se menţionează că, pentru desfăşurarea viitoare a activităţii, instituţia va avea nevoie de un salon cu scenă pentru concerte de pian, saloane pentru expoziţii, colocvii, proiecte, lansări de carte etc, spaţiu pentru evenimente outdoor, spaţii funcţionale.

Organigrama are 15 posturi, dintre care trei posturi de conducere.