CFR – din nou campioana a Romaniei la fotbal

Echipa din Gruia a devenit matematic campioana in penultima etapa, invingand cu 3-2 rivala concitadina Universitatea cu 3-2

CFR Cluj a castigat al 3-lea titlu de campioana din istorie dupa ce a castigat cu 3-2 derby-ul local cu Universitatea rejucat de la 0-0 dupa ce a fost intrerupt in etapa a 31-a dupa nici o jumatate de ora, din cauza unei batai generale la vestiare. Partida jucata pe noul stadion clujean a avut o desfasurare dramatica. Gazdele au avut 2-0 dupa doua goluri inscrise de Cristescu. Cel care i-a dat pasele – Adrian Cristea a fost eliminat insa de arbitrul croat dupa doua cartonase galbene, iar CFR a preluat controlul. A marcat mai intai Muresan din lovitura libera, Sougou a egalat, iar golul victoriei a fost marcat de capitanul Cadu dintr-un penalty scos de grecul Kapetanos in ultimele minute. Tot Cadu, si tot din lovituri de la 11 metri a adus si primele doua titluri ale gruparii din Gruia in 2008 si 2010, cand pe banca au stat Ioan Andone si Andrea Mandorlini.

CFR este matematic campioana fiindca a adunat 70 de puncte cu o etapa inaintea finalului, iar urmatoarea clasata: FC Vaslui are 67. Daca o va ajunge la puncte pe urmaritoare, echipa moldoveana are dezavantajul meciurilor directe.