Confidenţialitate

CFR construiește în regie proprie tronsonul de cale ferată până la Aeroportul Henri Coandă

CFR va construi până la sfârșitul anului viitor, tronsonul de cale ferată care va permite deplasarea călătorilor cu trenul, direct, până la Aeroportul Henri Coandă.

În acest moment, trenul care pleacă din Gara de Nord nu poate merge decât până în localitatea Odăile, o localitate aflată la aproape doi kilometri și jumătate de aeroport.

Lucrările vor fi executate de angajații CFR și vor fi finanțate  din bani europeni, întrucât legătura feroviară este prevăzută în Master Planul General de Transport avizat de Comisia Europeană. Cei 2,4 km vor costa aproximativ 88 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, spune că în acest moment, se revizuiește studiul fezabilitate, lucrările urmând să înceapă cel târziu la primăvară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru finalizarea acestei linii, Companie de Căi Ferate va construi și un tunel care va trece pe sub drumul național 1, în localitatea Otopeni, a declarat directorul CFR Infrastructură, Marius Chiper.

Aprovimativ 9 hectare de teren vor fi expropiate pentru acest tunel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Calea ferată Gara de Nord –Aeroportul Henri Coandă se va termina la 150 metri distanţă de terminalul de îmbarcări, restul drumului urmând a fi parcurs de călători cu ajutorul unui trotuar rulant.