CFR Cluj va intra in insolventa si risca excluderea din cupele europene

Ardelenii au datorii de 16 milioane de euro si vor fi exclusi din competitiile internationale pentru un sezon in urmatorii 3 ani

Cea mai titrata echipa romaneasca de fotbal pe plan international din ultimul deceniu – CFR Cluj va intra oficial in insolventa si ar putea sa nu mai joace in cupele europene, desi se afla pe locul al 2-lea in Liga Intai. Echipa ardeleana a depus dosarul de insolventa la Tribunal si va incepe procedura de reorganizare, anunta site-ul ‘striridesport.ro’. Amintim, clujenii au deja conturile blocate de ANAF, care a descoperit o datorie de circa 12 milioane de euro catre stat.

Prin declararea insolventei, CFR Cluj va evita falimentul direct, ii vor fi reesalonate creantele, dar conform regulamentului UEFA, nu va putea juca in nicio competitie continentala timp de un sezon, daca se califica in urmatorii 3 ani. Clubul din Gruia mai are de dat peste doua milioane de euro forului european pentru incalcarea fair-play-ului financiar si un milion si jumatate catre fosti jucatori, antrenori sau impresari. Termenul limita pentru plata este maine, 31 ianuarie.