Confidenţialitate

CFR Cluj a învins-o cu 1-0 pe Rennes în Europa League

Campioana României a câștigat cu 1-0 în deplasare la Rennes, în etapa a 3-a a grupelor Europa League.

Meciul din Franța a fost unul dramatic. Gazdele au rămas în 10 din minutul 5, când portarul Mendy a primit direct cartonaș roșu pentru o intrare dură la marginea careului la Lacina Traore, care scăpase pe contraatac.

În poartă a intrat un goalkeeper de doar 16 ani, Pepe Bonet, care a fost îndrumat apoi tot meciul din spatele plasei de către antrenorul de portari al francezilor.

Ciprian Deac a marcat golul victoriei în minutul 9, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, iar Rennes a ratat un penalty în minutul 28, când Nyang a tras pe lângă poartă.

Gazdele au jucat chiar în 9 oameni din minutul 46, când Camavinga a fost și el eliminat tot pentru un fault ca ultim apărător. CFR a terminat și ea în inferioritate, Susic primind al 2-lea galben în minutul 82.

A fost prima dată când ardelenii căștigă în fața unei echipe franceze, iar Rennes rămâne cu un singur punct în grupă și a ajuns la al 10-lea meci la rând fără victorie.

Gruparea antrenată de Dan Petrescu are acum 6 puncte și este pe locul al 2-lea, la o singură lungime de Celtic Glasgow, care a învins-oacasa pe Lazio Roma, cu 2-1. Scoțienii au fost conduși și au marcat golul victoriei în minutul 89, iar Radu Ștefan este accidentat și nu a jucat la italieni.

Tot joi seară, FC Astana cu Dorin Rotariu pe teren, a fost surclasată cu 6-0 de AZ Alkmaar.

Deasemenea, Ludogoret Razgrad, cu Moți titular, Dragoș Grigore suspendat și Keseru în afara lotului, a cedat cu 0-1 în fața lui Espanyol Barcelona.