CFR: Circulația trenurilor s-a reluat normal între Brașov și București. Întârzieri de 5,6 până la 8 și chiar 10 ore în a doua zi de Crăciun

Circulația trenurilor s-a reluat normal pe Valea Prahovei luni seară, anunță CFR.

Mai multe trenuri au avut ieri întârzieri record, în a doua zi de Crăciun, de peste 6 ore pe ruta Brașov București. De vină ar fi fost substanțele pentru topirea zăpezii care s-au scurs de pe un pod pe firele de înaltă tensiune, în zona Dârste, între Predeal și Brașov – anunțau reprezentanții CFR.

Din acest motiv, s-a circulat pe un singur fir. Între localitățile Timișu de Sus și Dârste trenurile au fost tractate cu locomotive Diesel.

Din Brașov cu direcția București, 4 trenuri ar fi urmat să ajungă, de asemenea, cu întârzieri, luni seară (R 14036, R 3008, IR 15934, R 14038) dar reprezentanții CFR nu au anunțat cât de mari erau și aceste întârzieri.

Luni, mai multe trenuri blocate în zonă au ajuns cu întârzieri de 5-6 ore, unele chiar și la 8 sau 10 ore  după ora la care ar fi trebuit, în mod obișnuit, să ajungă la destinație.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează ca circulația feroviară pe segmentul Dârste – Predeal se desfășoară în condiții speciale, de tip cale liberă pe anumite intervale de stații, din cauza unor deranjamente identificate la anumite componente ale sistemelor de semnalizare și de alimentare cu energie electrică a liniei de contact” Comunicat CFR, luni, 26 decembrie

În comunicatul CFR transmis luni se arăta că, pe lângă întârzierile provocate de problemele tehnice, în zona Dârste – Predeal unde se fac și lucrări de reparații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS