Cetăţenii SUA, avertizaţi asupra riscului de atentate teroriste în Europa

Autorităţile de la Washington i-au avertizat pe cetăţenii americani asupra riscului de atentate teroriste, pe timpul verii, în Europa.

Printre posibilele ţinte se numără zonele turistice şi evenimente de anvergură, precum turneul de Fotbal din Franţa, care debutează pe 10 iunie.

“Îi alertăm pe cetăţenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potenţiale atacuri teroriste pe întreg teritoriul Europei, având drept ţintă evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale şi mijloace de transport. Numărul mare de turişti care vizitează Europa în lunile de vară va oferi ţinte mai numeroase pentru teroriştii care plănuiesc atacuri în locuri publice, în special la evenimente mari”, se scrie în avertismentul de călătorie al Departamentul american de Stat, valabil până la data de 31 august.

Guvernul de Paris a prelungit starea de urgenţă, decretată după atentatele din 13 noiembrie, până la 26 iulie, incluzând astfel Turul ciclist al Franţei, programat în perioada 2-24 iulie.

Menţionate în alerta de călătorie sunt şi Zilele Tineretului Catolic, dintre 26 iulie şi 31 iulie la Cracovia, în Polonia, care ar urma să atragă 2 milioane şi jumătate de vizitatori, ceea ce riscă să suprasolicite infrastructura locală.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS