Cererea pentru vacanțe – cadou de Sărbătorilor a crescut cu peste 60% în 2 ani

Cererea pentru vacanțe care să fie făcute cadou cu ocazia Sărbătorilor de iarnă a crescut cu peste 60% în ultimii doi ani, bugetul mediu alocat fiind de 850-1.000 de euro, conform unei analize realizate de un turoperator de turism.

Cele mai multe vacanțe cadou sunt cumpărate de către companii angajaților care s-au remarcat la locul de muncă, dar și de către românii care lucrează în străinătate părinților din țară.

Majoritatea vacanțelor cadou sunt achiziționate în perioada marilor sărbători de peste an, însă cele mai multe, respectiv 70% din total, se acordă în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Cu ocazia Crăciunului românii devin mai generoși cu cei apropiați – se arată în studiu.

Chiar dacă sunt acordate de Crăciun, pachetele de vacanță făcute cadou sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival și sunt sejururi charter în destinații la plajă. Achiziționându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii profită de reducerile Early Booking, de 30-50%.

Cele mai solicitate vacanțe cadou oferite de angajatori sunt destinațiile din România (litoral, munte sau balneo), dar un număr tot mai mare de companii și persoane fizice își recompensează angajații, respectiv rudele, cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

Cele mai multe solicitări ale companiilor pentru acest tip de vacanțe cadou sunt pentru angajații din domeniul financiar-bancar și din cel farmaceutic.

Prețul mediu al vacanțelor cadou dăruite de către companii angajaților este de 1.000 de euro.

Articole Similare