Cererea lui Alexandru Vișinescu de anulare a pedepsei a fost respinsă

Instanța supremă a decis că cererea lui Alexandru Vișinescu de anulare a pedepsei de 20 de ani, este inadmisibilă.

Alexandru Vișinescu a fost încarcerat în luna februarie, după ce judecătorii instanței supreme au decis condamnarea definitivă a acestuia la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Alexandru Vișinescu a fost adus din penitenciar la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție  pentru a își susține solicitarea. Magistrații au decis respingerea cererii ca inadmisibilă.

Rudele victimelor de la Râmnicu Sărat si-au aratat nemultumirea fata de susținerile din documentul prin care se cere anularea condamnării și de argumentele prezentate de apărătorului lui Vișinescu în sala de judecată.

Alexandru Vișinescu a fost încarcerat în februarie 2016.

În perioada în care la conducerea Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost Alexandru Vişinescu, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate, a arătat Parchetul instanţei supreme.

Din documentele studiate de anchetatori au fost identificaţi 138 de deţinuţi care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în mandatul lui Vişinescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS