Confidenţialitate

Ceremonii fără public, de 1 Decembrie, la București și Alba Iulia

Anul acesta, de Ziua Națională a României, ceremoniile militare vor fi mult restrânse iar publicul nu va avea acces la ele, cel puțin în București și în Alba Iulia.

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti.

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Președintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La Alba Iulia, de Ziua Națională majoritatea evenimentelor se desfășoară fără public și sunt transmise online. Ceremonia militară va avea loc la ora 14.00 de la Monumentul Unirii, fiind precedată de slujba Te Deum de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia (ora 12.00)