Confidenţialitate

Ceremonie de adio pe stadionul Olympique Marseille pentru fostul  președinte al clubului, Bernard Tapie

Emoții puternice pe stadionul Olympique de Marseille: a avut loc ceremonia de adio pentru fostul  președinte al clubului, Bernard Tapie care s-a stins acum câteva zile. Sicriul lui a fost dus în arenă și aclamat de mii de suporteri din Marsilia. Sub conducerea controversatului om de afaceri, în 1993, clubul aducea primul și singurul trofeu al Ligii Campionilor în Franța.

Joi, peste 5.000 de susținători ai Olympique de Marseille au venit la tribunele stadionului olimpic pentru un tribut final adus lui Bernard Tapie. S-a întâmplat la patru zile de la moartea fostului președinte al clubului. După intrarea pe stadion, spectatorii au putut urmări o reluare a finalei Ligii Campionilor Olympique de Marseille Olympique de Marseille-AC Milan, câștigată de Marsilia cu 1-0 în 1993.

La câteva minute după golul marcat de Basile Boli, familia lui Bernard Tapie și-a făcut apariția. Apoi, sicriul lui Bernard Tapie a apărut pe peluza Stade Vélodrome, purtat pe umeri în tăcere religioasă.

A fost aclamat în timp ce piesa „Jump”, imnul Olympique de Marseille, care însoțește de obicei intrarea jucătorilor pe teren , răsuna în Velodrome.

Fanii au scandat de parcă s-ar afla în fața unui meci din Marsilia.

Tapie s-a stins duminică. Din 2017, era diagnosticat cu cancer la stomac. A fost prezentat de presă cA omul cu o mie de feţe – a condus diverse companii, inclusiv din mass media, a fost prezentator de televiziune, deputat şi eurodeputat, ministru – cunoscut și pentru achiziţia şi apoi vânzarea mărcii Adidas.

Vineri, Barnard Tapie va fi înmormântat într-un cimitir din sudul orașului.