Cerealele din Europa, pline de substanțe chimice: Concentrațiile sunt de 100 de ori mai mari decât în apa de la robinet | AUDIO
Sursa foto: Shutterstock
Mălaiul românesc și cerealele de mic dejun din Europa sunt pline de „substanțe chimice” – arată Rețeaua Europeană de Acțiune împotriva pesticidelor. Specialiștii spun că ar fi vorba de concentrații de 100 de ori mai mari decât în apa de la robinet.
Contaminarea pe scară largă a produselor din cereale a fost detectată în 54 din 66 de produse analizate în Europa.
Printre acestea se numără pâinea, cerealele pentru micul dejun, pastele, croissantele și făina, achiziționate din 16 țări europene pentru testare.
Câteva dintre produsele cumpărate contaminate sunt: mălaiul românesc, cerealele de mic dejun din Irlanda, bagheta franțuzească și făina integrală germană.
Produsele din grâu sunt semnificativ mai afectate decât alte produse pe bază de cereale, iar consumul lor poate duce la apariția unor probleme de sănătate legate de reproducere, dezvoltare și funcția glandei tiroide.
Specialiștii numesc chimicalele „eterne” pentru că se găsesc aproape peste tot în mediul înconjurător sau în anumite produse. Problema este concentrația lor.
Autorităților europene li se cere să interzică de tot folosirea acestor substanțe chimice în alimente.



