Confidenţialitate

Cercetătorii spun că oamenii pot trăi cam 115 ani

Cercetătorii americani au făcut un studiu și au stabilit că oamenii nu prea pot trăi mai mult de 115 ani.

S-au analizat informațiile legate de longevitate din ultimele decenii, și s-a ajuns la concluzia că foarte puțini oameni pot depăși această vârstă, informează BBC.

Speranța de viață a oamenilor a crescut constant din secolul XIX datorită dezvoltării vaccinurilor, a condițiilor mai sigure la nașterea copiilor și a găsirii de soluții contra unor boli precum cancerul și a afecțiunilor cardiace.

Însă, echipa de cercetători din New York a demonstrat existența unei încetiniri a creșterii speranței de viață în cazul centenarilor și faptul că vârsta maximă a atins o limită în ultimele două decenii.

Până acum, franțuzoiaca Jeanne Louise Calment a fost cea mai bătrână persoană din lume și a trăit, potrivit documentelor oficiale, 122 de ani și 164 de zile.

Femeia, care a decedat în 1997, s-a născut înainte ca turnul Eiffel să fie construit și l-a întâlnit pe van Gogh. Oricum, Japonia rămâne țara cu cei mai mulți centenari aproape 60.000 , dintre care 87% sunt femei. În România, numărul persoanelor trecute de 100 de ani este de 5.194, dintre care 3.200 sunt femei.

Foto: captura Youtube