Confidenţialitate

Cercetări în cazul fugii lui Cătălin Cherecheș. IPJ Maramureș face cinci percheziții domiciliare în Baia Mare

Reprezentanții IPJ Maramureș anunță că fac cercetări într-un dosar penal care vizează infracțiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, favorizarea infractorului și fals privind identitatea în cazul fugii lui Cătălin Cherecheș. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Maramureș au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare în acest dosar.

Primarul din Baia Mare a fost prins, pe data de 28 noiembrie, în Germania. Cătalin Cherecheș a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Chereches că, în 2013, ca primar, a cerut si primit mită de la unii oameni de afaceri ca să-și îndeplinească atribuţiile de serviciu.

De asemenea, între 2011 și 2013, când era deputat, a făcut printr-o firmă operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia publică pe care o avea. Iar în 2012, în campania electorală pentru alegerile locale, Cherecheş a oferit bani unei persoane, ca să convingă alegătorii să-l voteze primar.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în anul 2018.

Foto: Inquam Photos / Ghita Porumb

Citește și: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, urmează să fie extrădat | AUDIO