Centura Brașovului blocată de camioane. Șoferii protestează față de mărirea RCA

Centura Brașovului este blocată de șoferii de tir-uri și camioane care protestează față de mărirea RCA-urilor pentru transportatori. Mașinile au ocupat kilometri întregi pe centura Brașovului.
Protestul neautorizat a început în jurul orei 8.00, în această dimineață, când mai mulți șoferi de TIR au staționat sau nu s-au mai deplasat decât foarte încet pe șoseaua de centură a Brașovului. În scurt timp, s-au creat coloane mari de mașini, iar șoferii mai mult au stat la coadă decât au avansat spre destinație. Cele mai mari probleme în trafic sunt între localitățile Sânpetru și Brașov, dar între și Ghimbav și Brasov, adică exact în zonele în care conducătorii auto nu au putut să se întoarcă pentru a schimba ruta.
Șoferii de tiruri si camioane au blocat ambele sensuri de mers si au afisat in parbrize mesaje contra măririi RCA-ului. Aceștia spun că, în acest an, au ajuns să plătească triplu pentru asigurarea obligatorie a mașinilor de mare tonaj și consideră aceste prețuri aberante. Hotărâți să nu plece de pe centură, numărul protestatarilor și al mașinilor acestora a crescut de la o oră la alta, iar blocajul s-a amplificat. În urmă cu puțin timp, mai multe echipaje ale Poliției au început să fluidizeze traficul.
Circulația se desfășoară însă cu mare dificultate pe toate tronsoanele de drum care au legătură cu șoseaua de centură a Brașovului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS