Centrul Infotrafic: Autostrada Soarelui se va aglomera. Aflați care sunt rutele ocolitoare!

Acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa.

Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat aproximativ 67.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor aflaţi pe litoral depăşete 230.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism).

Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul acestei zile să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia – Constanţa, mai ales în zona staţiunii Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei , dar în special la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

Politistii reamintesc că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577.

Pentru evitarea aglomeraţiei, dinspre Constanţa înspre capitală pot fi folosite şi alte rute:

-DN2A Constanţa – Hârşova

-DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul)

De asemenea, pe autostrada A1 Piteşti – Bucureşti şi pe DN1 Braşov – Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS