Confidenţialitate

Centrul de vaccinare de la Casa Armatei din Focșani, deschis și pentru populația civilă

Aproape 1.000 de persoane sunt pe listele de așteptare la centrul de vaccinare de la Casa Armatei din Focșani, deschis acum și pentru populația civilă, nu doar pentru militari.

Pe 15 martie, fluxurile de vaccinare de la Casa Armatei care erau organizate pentru populația civilă s-au mutat la Suraia. A fost decizia DSP, după ce primăria a transmis că nu poate prelua centrul de vaccinare în administrare decît în baza unei hotărîri de guvern, fiind vorba despre un imobil al Ministerului Apărării Naționale.

Peste noapte, cel mai mare centru de vaccinare din județul Vrancea a devenit unul în care abia dacă se mai făceau cîteva imunizări zilnic, în timp ce activitatea s-a mutat în comuna aflată la aproape 20 de km de oraș.

Acum, autoritățile anunță că fluxurile de la Casa Armatei alocate Comandamentului Brigăzii 8 LAROM Focșani au devenit accesibile pentru întreaga populație civilă din județ. Pentru început, numărul de vaccinări e limitat, dar sunt deja sute de persoane înscrise pe lista de așteptare.

În curând se vor putea face și programări, mai ales că din 5 aprilie va crește și numărul de fluxuri și, implicit, cel al persoanelor imunizate.

Centrul de vaccinare de la Casa Armatei s-a aflat recent și în vizorul ministrului Apărării, care a trimis la Focșani corpul de control, după ce s-a aflat că aici au fost imunizate circa 500 de persoane care nu fuseseră programate. Unele dintre acestea, încadrate de drept în etapa a treia, fuseseră vaccinate la începutul lunii ianuarie, când în România abia începuse prima etapă, destinată vaccinării cadrelor medicale.

 Claudia Toader, corespondent Europa FM în Vrancea