Centrele de arest preventiv, dotate cu echipament de gimnastica

Poliția Română va investi aproape 1,3 milioane de euro pentru modernizarea centrelor de detenție preventivă.

Poliția Română are peste 50 de centre de reținere și arest preventiv, cu o capacitate de 2.200 de locuri.La sfârșitul lunii iunie, de exemplu, gradul de ocupare a acestora era de aproape 60 la sută, 1048 de persoane fiind încarcerate.

Inspectoratul General al Poliției Române va investi aproape 1.300.000 de euro pentru modernizarea acestor centre de arest preventiv. Ele vor fi dotate nu doar cu aer condiționat, ci și cu echipament de gimnastică, sistem de securitate și de supraveghere video, sistem audio pentru camerele de vizitare dar și întrerupătoare electrice cu potențiometru.

Ar fi nevoie de astfel de dotări pentru a alinia condițiile din spațiile de arest preventiv din România la standardele europene și pentru ca drepturile omului să nu fie încălcate. O parte din bani vor fi folosiți și pentru dotarea a 50 de autospeciale de transport cu instalații de aer condiționat. Potrivit unei analize a IGPR, ar mai fi nevoie 400.000.000de lei pentru consolidarea unor imobilile aflate în administrarea poliției.