Confidenţialitate

Celebrităţile de la Hollywood au protestat faţă de învestirea lui Trump – VIDEO

Celebrităţile de la Hollywood, precum Robert De Niro, Cher şi Alec Baldwin, au ieşit în stradă la New York, alături de mii de oameni, joi, cu o zi înainte de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, pentru a protesta faţă de republican, potrivit New York Times.

Mark Ruffalo, actor şi unul dintre organizatorii protestului, a declarat într-un comunicat publicat înainte de miting că “mii de new-yorkezi se unesc pentru a se apăra reciproc, aşa cum vom face în fiecare zi pentru a apăra valorile pe care le preţuim – pentru a lupta pentru asistenţă medicală, justiţie, drepturile imigranţilor şi combaterea schimbării climatice”.

Actorul Robert DeNiro s-a alăturat manifestanţilor de la New York pentru a ironiza obiceiurile lui Trump pe Twitter, iar Alec Baldwin l-a imitat pe Trump, glumind că se îndreaptă spre Consulatul rus.

Cher a declarat că a luat parte la miting pentru că vrea să le arate oamenilor “pericolul”. Ea şi-a exprimat îndoiala că Trump va găsi Casa Albă pe gustul său. “Dormitorul Lincoln este extraordinar, dar nu este mare”, a subliniat artista.

Şi primarul democrat al oraşului, Bill de Blasio, a participat la protest. “Mâine (vineri – n.r.), Donald Trump va avea puterea, dar mâine (vineri – n.r.) şi voi veţi avea puterea. Poate că Donald Trump controlează agenda la Washington, dar noi controlăm destinul nostru ca americani”, a subliniat el.

“Prezenţa primarului nu este despre protest, este despre apărarea New Yorkului şi despre a exprima clar că nu vom da înapoi în legătură cu politicile progresiste care au ajutat la a ne face oraşul măreţ”, a explicat purtătorul de cuvânt al lui de Blasio, Eric Phillips.

https://www.youtube.com/watch?v=DUfMxpMFyQw