Celebrităţi cu IQ-uri surprinzătoare – GALERIE FOTO

Când vine vorba despre celebrităţi, cele mai multe persoane presupun că dacă aceştia sunt actori sau muzicieni, nu sunt foarte inteligenţi.

Definiţia curentă a scorurilor de testare a IQ-ului arată că aproximativ două treimi din cei care dau testul obţin un punctaj între 85-115, în timp ce aproximativ doar cinci la sută din populaţie obţine peste 125.

Cu toate acestea, printre starurile mondiale pot fi descoperite și excepții care impresionează prin IQ-ul lor.

Jodie Foster – 132

jodie foster

Jodie Foster se mândreşte cu un IQ de 132. Actriţa a învăţat să citească la vârsta de trei ani, a studiat la Universitatea Yale, pe care a terminat-o cu “magna cum laude”.

Nicole Kidman- 132

Nicole Kidman facebook

Acelaşi coeficinet de inteligenţă, 132, îl are şi talentata actriţă Nicole Kidman, câştigătoarea unui Oscar pentru rolul Virginiei Woolf din „The Hours“.

Shakira – 140

shakira 3

Shakira, printre cei mai de succes cântăreți ai lumii, vorbeşte fluent limbile spaniolă, engleză, portugheză, franceză, italiană, catalană și arabă, fiind, în acelaşi timp, pasionată de istorie și culturile lumii.

Madonna – 140

Madonna

Madonna, cu un puternic simț de antreprenor, a reușit să se mențină în topul muzicienilor pop. Datorită IQ-ului ei ridicat, are puterea de a te reinventa și a te adapta schimbărilor și cerințelor publicului.

Sharon Stone -154

Sharon Stone

Sharon Stone, care a uimit întreaga lume cu rolul din „Basic Instinct”, se laudă cu un IQ ridicat.

Arnold Schwarzenegger – 132-135

Arnold Schwarzenegger

Vedeta din “The Terminator” și unul dintre cei mai apreciați halterofili ai lumii, Arnold Schwarzenegger, măsoară un IQ de 135. Deși nu pare cel mai inteligent din cauza rolurilor sale, Arnold și-a păstrat inteligența pentru politică. El a fost cel de-al treizeci şi optulea guvernator al statului California.

Matt Damon – 160

Matt Damon

Matt Damon a studiat la o perioadă la Harvard, unde a scris scenariul iniţial pentru “Good Will Hunting”, ca temă pentru cursul de engleză.

Quentin Tarantino – 160

quentin tarantino

Unul dintre cei mai cunoscuți şi talentați regizori de film, Quentin Tarantino are un IQ de 160, la fel ca şi Albert Einstein. La 15 ani renunță la liceu și se angajează la un magazin de închirieri video, de unde a adunat cea mai mare experiență.

Ashton Kutcher – 160

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher are un IQ de 160, la fel ca Stephen Hawking. El a studiat la Universitatea din Iowa, dar a renunţat pentru a începe o carieră de model. Drumul iniţial al carierei sale era să descopere un leac pentru problemele de inimă ale fratelui său geamăn, Michael.

James Woods – 180-184

James Woods

James Woods are un IQ foarte ridicat, de 184. El a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology).

IQ este prescurtarea pentru “Intelligence Quotient” – “coeficientul de inteligenţă”. Există o serie de teste care pot spune cât de deştept sunteţi. O persoană de inteligenţă medie, normală, se situează la un IQ de 91-109.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS