Confidenţialitate

Cele mai vândute cărţi în 2016

”De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger, editată de Polirom, ”Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)”, de Lucian Boia, apărută la Humanitas, precum şi ”Flash-uri din sens opus”, scrisă de poliţistul Marian Godină şi lansată de Curtea Veche Publishing, sunt printre cele mai vândute cărţi în 2016, scrie News.ro.

Humanitas

Şi anul acesta Lucian Boia a fost preferat de cititorii români. Pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi la Humanitas se află ”Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)”, lansată la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus.

Este urmată de ”444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara” şi de ”Nebunia de a gândi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu.

Topul este completat de volumele ”În umbra Europei. Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea”, de Robert D. Kaplan, şi de ”Nelinişti vechi şi noi”, scrisă de Andrei Pleşu.

La Humanitas Fiction cele mai vândute volume de anul acesta au fost: ”Spioana”, de Paulo Coelho, ”Femeia în faţa oglinzii”, de Eric-Emmanuel Schmitt, ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr, ”Poftă de ciocolată”, de Care Santos, şi ”Iuda”, de Amos Oz.

Polirom

Topul Polirom al celor mai dorite cărţi de cititori în 2016 reflectă vânzările înregistrate până la finele lunii octombrie.

Astfel, pe prima poziţie se află ”De veghe în lanul de secară”, J.D. Salinger, urmată de ”O mie nouă sute optzeci şi patru”, de George Orwell, ”Cele patruzeci de legi ale iubirii”, de Elif Shafak, ”Cel care mă aşteaptă”, de Parinoush Sanie şi ”Exerciţii de echilibru”, a lui Tudor Chirilă.

Următoarele poziţii sunt ocupate de ”Să ucizi o pasăre cântătoare”, de Harper Lee, ”Lolita”, de Vladimir Nabokov, ”El şi Ea. Biografia unei relaţii”, de Aurora Liiceanu, ”Pădurea norvegiană”, de Haruki Murakami şi ”Bastarda Istanbulului”, de Elif Shafak.

Curtea Veche Publishing

Curtea Veche Publishing a vândut cel mai bine, în 2016, “Flash-uri din sens opus”, de Marian Godină.

Este urmată de “Secretele succesului”, de Dale Carnegie, volum care a ajuns cu timpul să fie cea mai vândută carte motivaţională publicată vreodată.

“ABC de nutriţie”, scrisă de dr. Mihaela Bilic, se află pe poziţia a treia în preferinţele cititorilor.

Pe poziţiile următoare se află “Inteligenţa emoţională”, de Daniel Goleman şi “Curajul de a fi vulnerabil”, de Brene Brown.

viewscnt