Confidenţialitate

Cele mai puține vaccinări sunt în Giurgiu, Botoșani și Suceava | AUDIO

Topul judeţelor la vaccinare anti-Covid arată că pe ultimul loc, cu cele mai puţine vaccinări, sunt judeţele Giurgiu, Botoşani şi Suceava.  Cei mai mulţi vaccinaţi sunt în Bucureşti, Cluj şi Sibiu. 

11, 6 % din populaţie s-a vaccinat în judeţul Suceava, care se află pe ultimul loc în ţară din acest punct de vedere. Cum se explică această situaţie? Prefectul Iulian Cimpoieşu.

”Suntem în top populație plecată la muncă în străinătate, de foarte multe ori am fost pe primul loc în țară și acum suntem pe locul 2 sau 3 la incidență, mai greu să mai convingi lumea”.

O explicaţie importantă este – spune prefectul – şi faptul că majoritatea locuitorilor judeţului sunt credincioşi.

”Suntem un ținut, cred că cel mai religios din țară, și asta contează foarte mult, și aici nu mă refer doar la religia ortodoxă ci la toate cultele și cred că știți că printre aceștia vaccinul nu este prea bine văzut.”

Judeţul Suceava a fost anul trecut, pentru multă vreme, judeţul cu cele mai multe îmbolnăviri de COVID. Oamenii cred, de-asemenea, că imunizarea prin boală este suficientă.

La polul opus, cu cele mai multe persoane vaccinate este Bucureştiul, cu 36.05 %, Cluj cu 33.17 % şi Sibiu cu 26.81 %. Sunt urmate la mică distanţă de Brașov, Timiș, Constanţa şi Alba.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liliana Nicolae

 

X