Confidenţialitate

Cele mai mici ţări din lume – GALERIE FOTO

Există peste 200 de ţări în lume, de care, cu siguranţă, aţi auzit măcar o dată în viaţă. Există însă şi câteva state sau teritorii de care nu aţi auzit niciodată. Acestea ocupă o suprafaţă foarte mică, iar unele dintre ele sunt locuite doar de câteva familii.

Republica Palau

Republica Palau este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific. Are o suprafaţă de 459 kilometri pătraţi şi peste 21 de mii de locuitori.

Niue

Insula Niue este o țară insulară situată în Oceanul Pacific. Are o suprafaţă de 261, 46 kilometri pătraţi şi peste 1000 locuitori.

Sfântul Kitts și Nevis

Federația Sfântul Kitts și Nevis este o țară insulară care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Este cel mai mic stat de pe continentele americane atât din punct de vedere al suprafeței cât și al populației. Are o suprafaţă de 261 kilometri pătraţi şi peste 52 de mii locuitori.

Principatul Hutt River

Principatul Hutt River din Australia a fost fondat în 1970 de către fermierul Leonard George Casley. Acesta şi-a creat propria ţară pe proprietatea sa agricolă, în apropierea oraşului Northampton din Australia de Vest. Are o suprafaţă de 75 de kilometri pătraţi şi 30 de locuitori.

Tuvalu

Tuvalu este o țară insulară în Polinezia, situat în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. Are o suprafaţă de 26 de kilometri pătraţi şi peste 10 mii de locuitori.

Republica Nauru

Nauru este o țară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud. Nauru este cea mai mică țară insulară din lume, cea mai mică republică independentă și singurul stat din lume fără o capitală desemnată oficial, iar Guvernul este la Yaren. Are o suprafaţă de 21 de kilometri pătraţi şi peste 9 mii de locuitori.

Principatul Seborga

Principatul Seborga este, de fapt, un sat dinn provincia Imperia, în regiunea Liguria, Italia. Are o suprafaţă de 4, 91 de kilometri pătraţi şi peste 300 de locuitori.

Republica Molossia

Republica Molossia a fost fondată de Kevin Baugh şi este situată în Nevada, Statele Unite ale Americii. Populaţia republicii este formată din familia lui Kevin Baugh. Are o suprafaţă de 0.055 kilometri pătraţi şi 7 locuitori.

Principatul Sealand

Principatul Sealand este o micronațiune pe fostul fort englez Maunsell Fort, HM Fort Roughs, situat la aproape 10 km distanță de coasta Suffolk, Anglia, care pretinde autoritate asupra spațiului maritim cu același nume din jurul insulei. Are o suprafaţă de 0.004 kilometri pătraţi şi 27 locuitori.