Cele mai interesante și mai frumoase străzi din lume

Fiecare stradă are poveştile ei. Avem străzi preferate, străzi pe care ne place să ne plimbăm sau pe care ne-ar plăcea să locuim. Unele sunt adevărate obiective turistice, care oferă trecătorilor spectacole, stări, amintiri. Despre câteva dintre aceste străzi vorbim astăzi la Jurnal de bord.

  Mergem mai întâi în Scoţia, unde  se află cea mai scurtă stradă din lume: se cheamă Ebezener Place are 2.06 metri lungime şi o singură adresă: un hotel. Ai zice că nu-şi merită numele de stradă, dar ea a fost declarată oficial stradă, în anul 1887.

Următoarea destinaţie:Germania!   În oraşul Reuntlingen din Germania se află Strada SPREUERHOFSTRSE . În cel mai îngust punct, măsoară 31 de centimetri, iar în cel mai larg 50 de centimetri. Am putea să ne gândim aici la Strada Sforii din Brașov. Dar ea e … de-a dreptul lată, comparativ cu cea din Germania. Lăţimea ei variază între 1,11 şi 1,35 .

Oprim şi în …SAN FRANCISCO.  Aici se află strada cu cele mai multe curbe: Lombard. Aici automobilele nu pot circula decât de sus în jos şi cu o viteză de maxim 8 km/h, pentru că strada are un grad de înclinaţie de 27%. Are – nici mai mult, nici mai puţin de 8 serpentine. In filmul Vertigo, regizat de Alfred Hitchcock, personajul principal avea resedinta pe strada Lombard.  Astea ar fi, să zicem, la categoria cele mai – să zicem – ciudate străzi din lume. Dar putem vorbi și despre cele mai frumoase!

Studiind topurile făcute de diferite agenţii sau site-uri de turism, se pare că Italia şi insulele greceşti ar fi câştigătoare la acest capitol. Iată şi câteva exemple: Strazile Taorminei, din Sicilia, din Spello, provincia Perugia, Mikonos sau Santoniri, dar şi străzile din Sibiu sau Sighişora apar în anumite topuri.

 

 

Articole Similare