Cele mai cunoscute piese ale lui Prince – VIDEO

Superstarul Prince, câştigătorul a şapte premii Grammy, a avut o carieră muzicală de peste 40 de ani, a lansat 39 de albume solo de studio şi nu s-a oprit din a lansa noi materiale, experimentând în mod continuu cu rockul psihedelic şi funkul intergalactic.

De-a lungul carierei sale muzicale, Prince s-a remarcat prin variatele abordări muzicale, dar și prin faptul că și-a înființat propria casă de înregistrări.

Prince a lansat numeroase albume, care s-au vândut în milioane de exemplare, dar primul album remarcabil a fost„Dirty Mind” (1980).

În 1984, odată cu lansarea materialului „Purple Rain”, Prince începe să fie considerat un adevărat fenomen.

Artistul a lăsat în urmă o moștenire unică, fără a lua în calcul numeroasele melodii compuse, dar care urmau să fie lansate.

Purple Rain

Melodia „Purple Rain”, scrisă şi interpretată de Prince, este parte din coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume, apărut în 1984. Pelicula „Purple Rain” este una autobiografică, inspirată din viaţa cântăreţului.

Protagonistul, The Kid, interpretat chiar de Prince, este un muzician tânăr, care se confruntă cu o situaţie deosebită acasă, acolo unde are parte zilnic de abuzuri din partea tatălui.

Ulterior, se îndrăgosteşte de o artistă, însă aceasta îl respinge din cauza altui bărbat. Peste toate acestea, însă, el reuşeşte să devină tot mai cunoscut şi să atingă succesul în muzică.

 „Purple Rain” a primit, în 1984, un Oscar, un Grammy şi un premiu Brit.

https://www.youtube.com/watch?v=EsRUAoUvP10

Cream

Pentru albumul lansat în 1991, intitulat „Diamonds and Pearls”, Prince a colaborat pentru prima dată cu trupa de backing The New Power Generation. Despre piesa extrem de senzuală cu aromă funk „Cream”, muzicianul mărturisea că a compus-o privindu-se în oglindă.

Aceasta a ocupat primul loc în topul Billboard Hot 100 multă vreme, fiind singura piesă care a ocupat această poziţie şi pe care nu o putem asocia cu vreun film. Videoclipul a obţinut premiul MTV pentru cel mai bun clip dance al anului.

The Most Beautiful Girl in the World

Este single-ul extras de pe albumul The Gold Experience din 1995. Din cauza neînțelegerilor cu Warner Bros., casa de înregistrări cu care colabora, Prince a lansat independent „The Most Beautiful Girl in The World”, una dintre cele mai apreciate piese ale artistului.

https://www.youtube.com/watch?v=KmqSi7lulMM

I Wanna Be Your Lover

Melodia a fost inclusă pe cel de-al doilea material de studio al artistului lansat în 1979, care poartă chiar numele său.

De factură pop-disco şi cântată în modul falsetto, regăsim aici o declaraţie de dragoste inocentă (dar cu un erotism evident) pentru o femeie şi maniera în care Prince ar dori să fie el cel ales în detrimentul unui alt bărbat. („I wanna be the only one you come for.”) Cântecul a urcat până pe locul 11 în top Billboard Hot 100 și pe prima poziție în clasamentul R&B.

When Doves Cry

Creaţia dance-soul este inclusă pe albumul din 1984, „Purple Rain”, devenind la scurt timp de lansare un hit mondial, dar şi întâiul single care a ocupat prima poziţie în America timp de cinci săptămâni.

Pe lângă partea vocală, Prince cântă la toate instrumentele regăsite în melodie, fiind o piesă fără parte de bas. „Uneori se petrece scindarea creierului în două – ego-ul îţi spune ceva, iar restul din ține cu totul altceva. Trebuie să faci exact ceea ce consideri că este bine”, declara muzicianul revistei Bass Player.

Single-ul a obţinut discul de platină pentru peste două milioane de unităţi vândute doar în America. Ocupă în clipa de faţă locul #52 în topul 500 al celor mai bune piese ale tuturor timpurilor întocmit de revista Rolling Stone. În biografia sa, este amintit faptul că piesa a fost scrisă cu gândul la relaţia avută de star cu intepreta Susan Moonsie, scrie Infomusic.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=x_tonrrxvYA

Little Red Corvette

Un alt hit scris şi produs de muzician şi aflat pe albumul din 1983, a reuşit să fie locul 6 în topul Billboard 100. Cu o temă controversată, artistul expune în versuri o noapte petrecută cu o femeie de moravuri uşoare pe care o sfătuieşte să înceteze şi să îşi caute dragostea adevărată.

https://www.youtube.com/watch?v=sEHCNMuX-64