Cele mai cunoscute filme în care a jucat Tamara Buciuceanu Botez

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală.

Supranumită Doamna comediei româneşti, artista a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film.

Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

Filmografie:

  • Titanic vals (1964)
  • Anecdota (1972)
  • Scorpia (1973)
  • Vegetarian (1973)
  • La spațiul locativ (1975)
  • Doctor fără voie (1976)
  • Ma-ma (1976)
  • Ultimele zile ale verii (1976)
  • Domnișoara Nastasia (1976)
  • Premiera (1976)
  • Serenadă pentru etajul XII (1976)
  • Toate pînzele sus (serial TV, 1977) – ep. 2, 12
  • Vis de ianuarie (1978)
  • Melodii, melodii (1978)
  • Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii (1979) – Maria Herdelea
  • Cântec pentru fiul meu (1980)
  • Singur printre prieteni (1980)
  • Alo, aterizează străbunica!… (1981)
  • De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
  • Grăbește-te încet (1981)
  • Înghițitorul de săbii (1981)
  • Șantaj (1981)
  • Prea tineri pentru riduri (1982)
  • Chirița în provincie (1982) – teatru TV
  • Sfantul Mitica Blajinu (1982) – teatru TV
  • Bocet vesel (1983)
  • Declarație de dragoste (1985) – Isoscel
  • Cuibul de viespi (1986)- adaptare cinematografică după piesa „Gaițele”
  • Liceenii (1986) – Isoscel
  • Primăvara bobocilor (1987) – Varvara
  • Punct și de la capăt (1987)
  • Extemporal la dirigenție (1988) – Isoscel
  • Dimineața pierdută (1990) – teatru TV
  • Liceenii Rock’n’Roll (1991) – Isoscel
  • Titanic vals (1993) – film TV
  • Liceenii în alertă (1993) – Isoscel
  • Paradisul în direct (1994)
  • Dublaj de voce la seria animată Povești cu Mac-Mac, în rolul doamnei Bentina Beakley, în original vocea aparținându-i lui Joan Gerber (1996)
  • Sexy Harem Ada-Kaleh (2001)
  • Agenția matrimonială (2005) – serial TV
  • Cuscrele (2005) – serial TV
  • Nunta mută (2008)
  • Toată lumea din familia noastră (2012)

Foto: Captură video „Liceenii Rock ‘n’ Roll 1992”





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS