Cel puţin şapte morţi şi 400 de răniţi în urma seismului din Taiwan

Cel puţin şapte oameni au murit si alti 400 au fost răniţi în urma seismului din Taiwan. In plus, cutremurul de 6,4 grade produs noaptea trecuta a lasat aproape 400.000 de oameni fara apa potabila.

In urma cutremurului, mai multe cladiri rezidentiale s-au prabusit. Zona cea mai afectată este oraşul Tainan, unde cel puţin 11 imobile s-au prăbuşit, inclusiv un bloc de 16 etaje.
Un bebeluș de 10 zile și un bărbat de 40 de ani au fost descoperiți fără suflare printre dărâmăturile blocului turn, iar o femeie a murit după ce a fost lovită de o cisternă cu apă. Echipele de salvare s-au concentrat in aceasta dimineață în zona din jurul clădirii turn, unde zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături, așteptând ajutor.

Mai mult de 200 de locatari ai imobilului au fost salvați în cursul dimineții de dintre care aproape 40 au fost spitalizați.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, la 39 km nord-est de portul Kaohsing, al doilea loc ca mărime al Taiwanului.
Centrul de alertă din Pacific a indicat că nu se așteaptă un tsunami. Taiwanul, situat în apropiere de joncțiunea între două plăci tectonice, este afectat des de cutremure de pământ.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit insula în septembrie 1999. Aproape 2.400 de oameni au murit atunci.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS