Confidenţialitate

Cel puțin 240 de copii au murit în Ucraiana și alți peste 400 au fost răniți, de când Rusia a invadat teritoriul țării vecine

Datele au fost anunțate de procuratura generală de la Kiev și nu includ victimele din teritoriile ocupate deja de ruși ori din zonele unde continuă luptele. Asta înseamnă că numărul copiilor decedați poate fi și mai mare.

Din cei peste 240 de copii uciși, unii au murit împușcați în timp ce se aflau în mașină, alături de părinții lor care se refugiau din calea războiului, alții și-au pierdut viața în urma bombardamentelor rușilor sau a rănilor grave suferite.

Potrivit procuraturii generale din Ucraina, de la începutul invaziei Rusiei și până acum, pe lângă numărul mare de morți și răniți, au fost avariate peste 1.900 de instituții de învățământ, dintre care 180 au fost complet distruse.

Între timp, trupele ruse au ocupat peste jumătate din orașul Severodonețk.

Potrivit ministerul britanic al Apărării, forțele ruse s-au apropiat de centrul orașului, unde s-au intensificat luptele.

Atacurile rușilor vizează în prezent un mic sector al regiunii Lugansk.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, forțele ucrainene au făcut progrese în regiunile Herson și Harkov, iar la Zaporojia au reușit să blocheze avansul soldaților ruși.

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski