Numeroşi răniți în urma unei explozii puternice în fața parlamentului de la Kiev

Zeci de persoane, între care polițiști, au fost rănite în urma explozii produse în fața Parlamentul ucrainean, transmite un post de televiziune local. Violențele între scutieri și manifestanții au apărut în timp ce deputații de la Kiev dezbăteau un proiect care acordă mai multă autonomie regiunilor separatiste din estul pro-rus al Ucrainei.

Confruntările dintre manifestanți și poliție s-au declanșat după adoptarea reformei de către parlament într-o primă lectură.

În fața legislativului a fost lansată cel puțin o fumigenă care a răspândit un nor de fum negru în fața clădirii, după cum relatează France Presse.

În urma ciocnirilor violente între protestatari și scutieri ar exista mai multe persoane rănite, iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Să mai spunem că înainte de începerea ședinței mai mulți deputați ai Partidului Radical au încercat să blocheze prezidiul parlamentului calificând proiectul de reformă drept *antiucrainean și *proPutin.

Documentul este văzut de mulți ucrainieni drept o tentativă de a legaliza controlul rebelilor asupra unei părți din estul industrial al țării.