Cel puţin 13 morţi în Statele Unite şi Canada, în urma ciclonului Sandy

Se relatează de asemenea că mai mulți muncitori au rămas blocați într-o centrală electrică din New York.

Dezastru în Statele Unite – uraganul Sandy, considerat cel mai periculos din ultimii 100 de ani, a lovit azi-noapte coasta de est.

Potrivit CNN, 11 persoane și-au pierdut viața.

Agenția France Press vorbește de cel puțin 13 morți în Statele Unite și Canada.

Primarul orașului a făcut apel la oameni să sune la 911 DOAR în caz de urgență maximă, în timp ce președintele Barack Obama a decretat stare de urgență.

Ora 3 – ora României – uraganul Sandy lovește coasta statului New Jersey.

Sute de școli și instituții publice sunt închise, iar oamenii sunt evacuați forțat și duși din calea pericolului.

Chiar înainte de sosirea uraganului, podurile peste East River – inclusiv Brooklyn Bridge – au fost închise.

Junraliștii americani au prezentat ne-încetat imagini cu dezastrul- metroul din New York a fost inundat, iar CNN prezentă imagini cu o macara care atârna în vârful unui zgărie-nori din Manhattan.

Președintele Barack Obama spune că americanii vor avea nevoie de câteva zile pentru a reveni la normal.

În Canada, 68 de mii de locuințe au rămas fără electricitate -iar o nouă replică seismică având magnitudinea de 6,2 s-a produs azi-nopate în largul coastei pacifice – după un cutremur puternic produs sâmbătă.

Business Insider scrie că 19 angajaţi ai unui furnizor de energie electrică şi gaze naturale au rămas blocaţi într-o centrală electrică din New York, din cauza apelor.

Iar potrivit ABC News un spital din New York a fost evacuat după ce a rămas în beznă – 200 de pacienții fiind scoși din spital.

Președintele în exercițiu spunea că prioritatea o reprezintă acum dezastrul creat de urganul Sandy.

Iar candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney a anunţat că a înlocuit o reuniune electorală prevăzută astăzi cu o reuniune ‘de ajutorare’ a victimelor ciclonului Sandy. Romney va merge în statul Ohio – considerat unul din statele cheie din nordul țării.