“Cel mai trist urs polar din lume”, mutat temporar dintr-un mall din China

Pizza, supranumit ”cel mai trist urs polar din lume”, a fost mutat temporar din mall-ul chinezesc în care şi-a petrecut ultimele 11 luni în rezervaţia oceanică în care s-a născut, potrivit BBC.

Mutarea este însă doar una temporară, deoarece reprezentanţii Acvariului Grandview din Guangzhou spun că ursul polar se va întoarce în acel mall după finalizarea lucrărilor de renovare a spaţiului care îi este dedicat.

Reprezentanţii mall-ului au publicat pe o reţea de socializare chineză că ”aşteaptă revenirea lui Pizza”.

Aproape 1 milion de persoane au semnat o petiţie care cere închiderea acvariului din Guangzhou în care este ţinut ursul polar Pizza.

Peter Li, specialist în politici chineze în cadrul Human Society International, a spus că Pizza, care a locuit în ultima vreme în acel mall, într-un spaţiu minuscul, va simţi în sfârşit ”soarele pe blana lui, va respira aer curat şi va vedea cerul de deasupra lui”.

”Însă îi implorăm pe managerii mall-ului să facă în aşa fel încât această mutare să fie permanentă. Nicio renovare nu ar putea face vreodată dintr-un mall un loc potrivit pentru acest animal, iar readucerea lui în acest mall ar fi o acţiune plină de cruzime şi lipsită de suflet”, a adăugat el.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS