Cel mai tânăr atacator de la Charlie Hebdo s-a predat poliției

Puțin după ora 4, cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros de la publicația satirică Charlie Hebdo s-a predat poliției.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei,potrivit surselor citate de toate agențiile de știri și de publicațiile franceze.

Ceilalţi doi suspecţi, doi fraţi de naţionalitate franceză născuţi la Paris, Said Kouachi, în vârstă de 34 de ani, şi Chérif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, sunt în continuare căutaţi de poliţie.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime.

12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un ‘atentat terorist’.

Vezi aici filmul atacului reconstituit din filmările martorilor

Joi,zi de doliu pentru victimele atentatelor de la Paris

Preşedintele Franţei a anunţat că joi, 8 ianuarie, va fi zi de doliu în memoria victimelor atacului terorist din Paris. În scurta sa alocuţiune de la Palatul Elysee, Francois Hollande a făcut apel la unitatea naţiunii în faţa acestei atrocităţi.