Confidenţialitate

Cel mai rar mamifer marin riscă să dispară definitiv în 2018

Marsuinul de Pacific, cel mai rar mamifer marin, cu denumirea științifică Phocoena sinus, a fost descoperit abia în 1958 și aproximativ o jumătate de secol mai târziu suntem pe punctul de a pierde pentru totdeauna această specie aflată acum în pericol critic de dispariție, atrage atenția World Wildlife Found. Marsuinul va dispărea, posibil până în 2018, în cazul în care capturile de pește în habitatul acestor mamifere marine nu vor fi eliminate imediat.

Marsuinii sunt adesea prinși în năvoadele folosite în operațiuni ilegale de pescuit în zone marine protejate din Golful California din Mexic și riscă să dispară dacă acestea nu vor fi complet interzise. Populația acestui mic delfin a scăzut drastic în ultimii ani, ajungând să numere 30 sau chiar mai puține exemplare.

Președintele mexican, Enrique Pena Nieto, s-a angajat, miercuri, să intensifice eforturile depuse de guvernul său pentru salvarea marsuinului de Pacific. Reacția oficială vine la a proape o lună după ce actorul Leonardo DiCaprio ceruse urmăritorilor săi de pe Twitter și Instagram să semneze o petiție pentru a cere președintelui mexican să se implice mai mult în acțiunile de protejare ale mamiferului.

Enrique Pena Nieto a răspuns printr-o serie de șapte mesaje în limba engleză pe Twitter, reamintind eforturile depuse de guvernul mexican pentru salvarea acestei specii endemice din Golful California.

Președintele Enrique Pena Nieto s-a angajat să “accentueze eforturile depuse pentru a combate folosirea plaselor pescărești ilegale și pentru a lupta mai mult împotriva pescuitului ilegal”