Cel mai mic copil separat de părinți la granița dintre SUA și Mexic este un bebeluș român

Un bebelus roman este cel mai mic copil separat de parinti, la granita Statelor Unite cu Mexicul, din cauza politicii anti-imigrationiste a presedintelui Donald Trump.

Pe nume Constantin Mutu, micutul avea doar patru luni cand a fost luat de langa tatal sau.

Vasile și Florentina Mutu sunt de etnie romă și au imigrat din România în Mexic în anul 2018. Ei au luat doar 2 dintre cei 5 copii ai lor când au plecat din țară.

Planul era sa intre ilegal in SUA si sa ceara azil.

Florentina si copilul de 4 ani s-au intors in Romania, in timp ce Vasile si bebelusul au inaintat spre SUA. Cei doi au fost opriti de poliția de frontieră in Texas, iar cel mic care avea atunci doar 4 luni a fost luat si trimis la o familie adoptiva in Michigan.

Tatăl copilului a fost deportat în România. Guvernul Statelor Unite nu a explicat familiei Mutu motivul pentru care fiul lor a fost luat de lângă ei, iar oficialii din cadrul Departamentului de Securitate Națională au refuzat să dea declarații cu privire la poveste.

Cuplul care l-a adoptat a reușit să o contacteze pe mama copilului și a obținut o hotărâre judecătoreacă prin care l-au putut trimite pe Constantin acasă după 5 luni petrecute separat de părinți. Băiatul are acum aproape 2 ani, nu poate vorbi și nu poate merge singur. Familia a dat în judecată Guvernul american.

Întreaga poveste a fost relatată de cotidianul New York Times, care mai arată că 700 de copii au fost separati de parinti in 2018 la granita SUA cu Mexic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS