Cel mai mare parc auto pentru sporturi cu motor, lângă Târgu Mureş

Transilvania Motor Ring, cel mai mare parc auto pentru sporturi cu motor din România, a fost inaugurat, sâmbătă, lângă Târgu Mureş.

Amenajat de Consiliul Judeţean Mureş şi de Asociaţia Mureş Rally Team, parcul se întinde pe o suprafaţă de 35 de hectare, între localităţile Cerghizel şi Cerghid, relatează Agerpres.

Prezent la inaugurare, Titi Aur, multiplu campion la automobilism, consideră că circuitele de viteză pot absorbi o parte din teribilişti, care îşi pot consuma aici excesul de adrenalină, însă cei care au anumite probleme vor accelera în continuare pe şosea.

„Trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să nu ne îmbătăm cu apă rece, să nu considerăm că dacă s-a făcut un circuit vor dispărea cursele ilegale din România, dar cu siguranţă cei din zonă şi cei din toată ţara, având ocazia să vină aici, să concureze, să-şi testeze maşina, să se dea pur şi simplu, să-şi exploateze maşina la limită, având această posibilitate vor fi mai puţin tentaţi să facă acest lucru pe stradă (…) Această locaţie va aduce mulţi pasionaţi, mulţi tineri şi nu numai tineri cu adrenalină, care vor avea ocazia să-şi testeze capacitatea de a stăpâni maşina, să se descarce pur şi simplu de adrenalină, iar atunci pe stradă vor fi mai cuminţi, mai liniştiţi. Însă cei care sunt ‘plecaţi de acasă’, vor încerca şi vor accelera şi pe stradă şi vor fi în continuare şi accidente, din păcate, din acest motiv. În schimb, o astfel de locaţie are capacitatea de a atrage, de a absorbi o parte din aceşti teribilişti, a-i aduce aici”, a explicat Titi Aur.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS