Confidenţialitate

Cel mai lung pod de sticlă din lume – VIDEO

Construcţia celui mai lung pod de sticlă din lume se apropie de sfârşit, Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge fiind situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan, din provincia chineză Hunan, scrie Descopera.ro.

Unul dintre motivele pentru care această construcţie a fost realizată din sticlă este de a permite celor care o vizitează să poată admira peisajul fabulos al zonei montane.

După ce va fi finalizat, podul va avea o lungime totală de aproximativ 430 de metri şi o lăţime de circa 6 metri. Podul este construit la o distanţă de aproximativ 300 de metri deasupra solului.

În scopul de a reduce vibraţiile, care ar putea afecta structura podului, acesta a fost echipat cu peste 70 de bile de sticlă, fiecare cântărind circa 750 de kilograme, a spus Wan Tianbao, inginerul-şef al proiectului, pentru China Daily.

Speciaştii au realizat peste 100 de teste, pentru a demonstra că podul rezistă la o greutate echivalentă cu cea a 800 de oameni.

Într-un interviu acordat pentru Inhabitat, Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Company, a declarat: “Nu vom avea doar un leagăn ataşat de pod, ci trei leagăne, inclusiv un leagăn gigant, care are o lungime totală de aproximativ 170 de metri”.

Primii turişti vor putea vizita podul de sticlă de-abia la sfârşitul acestui an. Până acum, nu a fost anunţată data oficială a inaugurării construcţiei.