Confidenţialitate

Cel mai lung film din istoria cinematografiei: regizorul a lansat un trailer de peste 7 ore – VIDEO

Regizorul suedez Anders Weberg, ce va lansa în anul 2020 cel mai lung film din istoria cinematografiei, cu o durată de 720 de ore, a făcut public un nou trailer ce are o lungime de peste şapte ore, potrivit Adevărul.ro.

Lungmetrajul „Ambiancé“ va avea 720 de ore, ceea ce înseamnă că pentru a-l viziona, spectatorii ar trebui să stea în cinematograf timp de 30 de zile fără a dormi.

Cineastul a lansat recent al doilea trailer al filmului, care are o lungime de 7 ore şi 20 de minute, şi speră ca astfel să stimuleze apetitul audienţei pentru maratonul său cinematografic.

Trailerul îi are în prim-plan pe doi actori care discută pe o plajă din Suedia. Regizorul plănuieşte să mai lanseze un trailer, care va avea o lungime de 72 de ore şi va fi făcut public în 2018.

Cineastul a mai precizat că „Ambiancé“ va fi ultimul film pe care îl va realiza şi că pelicula va fi distrusă după prezentare. Potrivit platformei IMDb, în film „spaţiul şi timpul se împletesc într-o călătorie suprarealistă şi este prezentat un sumar abstract al vieţii lui Anders Weberg.“

„Cred că sunt cel mai faimos regizor necunoscut în acest moment. Eu mă definesc pur şi simplu drept un artist care se ocupă de acest gen de cinematografie. «Ambient filmmaking» este un termen care mie îmi place foarte mult şi care mi se potriveşte foarte bine“, a declarat cineastul, citat de Daily Mail.

Într-o carieră de peste 20 de ani, Weberg a realizat peste 500 de scurtmetraje şi sute de videoclipuri.

În prezent, recordul pentru cel mai lung film din istorie revine producţiei „Modern Times Forever“, realizat de un grup de cineaşti danezi şi lansat în 2011. „Modern Times Forever“ are o durată de peste 240 de ore.